top of page

Asiakaskokemuksia

Asiakkaidemme kokemuksia Sleepyn henklökohtaisista uniohjauksista. Kokemukset on valittu kattamaan mahdollisimman hyvin yleisimmät haasteet, joita kolmen ensimmäisen vuoden aikana kohdataan.
Pääset lukemaan asiakkaidemme tarinat kuvaa klikkaamalla.

Sleepy lasten unikonsultointi
Sleepy lasten unikonsultointi
motherhood_annukka021.JPG

10 vko - Itkuisat ja pitkät nukutukset

Palvelu: Sleept tight baby

Esikoisemme oli kovin itkuinen ensimmäiset viikkonsa. Kaikille unille hän nukahti aina pitkän itkun kautta, usein tässä meni aikaa tunnista kahteen jonka jälkeen unta ei kuitenkaan riittänyt kuin puoleksi tunniksi kerrallaan. Herätessäänkin hän oli aina itkuinen, emme kuitenkaan koskaan saaneet hänen unta enää jatkumaan vaikka hän selvästi vaikutti vielä väsyneeltä. Ensin ajattelimme, että tämä kuuluu pikkuvauva-aikaan ja menee ohi vauvan kasvaessa. 

Pitkät itkut kaikkien nukutusten yhteydessä alkoivat kuitenkin melko pian käydä voimille ja tämä näkyi varsinkin vaimoni jaksamisessa. Hän oli nukkunut kehnosti jo raskauden viimeiset kuukaudet ja hänen jaksamisensa huolestutti minua. Vauvamme ollessa 10 viikkoinen törmäsin Sleepyn sivuihin ja soiteltuamme tilanteestamme Annukan kanssa, varasin vastasyntyneen unikonsultaation. 

Saimme 1,5h videopuhelun aikana paljon konkreettisia vinkkejä heti toteutettavaksi ja lisänä myös ohjeet illalla tehtävään vauvahierontaan joka voisi myös rentouttaa vauvaa ja helpottaa nukahtamista. Suunnitelma oli äärimmäisen kattava ja saimme hyviä vinkkejä myös jatkoa ajatellen.
 
Alle kahdessa viikossa pääsimme tilanteeseen, jossa vauva nukahti pääasiassa kaikille unille ilman itkuja alle 15 minuutissa! Lisäksi hän nukkui yhdet pidemmät unet päivässä ja oli tyytyväisempi hereillä ollessaan. 
Huomasimme myös ison eron vauvan olemuksessa! 
Oma jaksamisemme on parantunut valtavasti emmekä enää stressaa seuraavia unia. Kiitos empaattisesta ja asiantuntevasta palvelusta! -Teemu

sleepy-08267.jpg

4,5 kk - Lyhyet päiväunet, itkuisuus

Palvelu: Sleep tight

Meidän 4,5kk ikäinen tyttö oli ihan vastasyntyneestä saakka nukkunut vain lyhyitä torkkuja päivän aikana. Unet kestivät ihan maksimissaan puoli tuntia, tyttö oli usein hyvin itkuinen herätessään ja myös päiväunien välissä sekä illalla. Otimme yhteyttä Sleepyyn kun emme enää tienneet mitä tehdä.

 

Ihan aluksi kävimme unikonsultin kanssa läpi, millaisessa ympäristössä vauva nukkui päiväunia. Tästä löytyikin monta asiaa, joihin teimme pieniä ja vähän suurempiakin muutoksia. Aiemmin vauvan unipaikka vaihteli aikalailla, mutta nyt lähdimme selkeämmin nukuttamaan joko omaan pinnasänkyyn tai vaunuihin. Otimme mukaan myös unirutiineja päivään ja iltaan.

 

Seuraavaksi lähdimme harjoittelemaan päiväunien jatkamista. Viikon jälkeen tyttö nukkui ensimmäistä kertaa kokonaisen tunnin päiväunia! Tämä oli meille valtava edistysaskel! Tällaisten unien jälkeen tyttö oli selkeästi tyytyväisempi herätessään ja jaksoi myös iloisena seuraaviin uniin saakka.

 

Meidän tyttö oli ollut koko ajan yliväsynyt, emmekä saaneet tätä kierrettä aiemmin katkaistua. Oli ihana nähdä vauvassakin näin selkeä muutos, kun hän alkoi saada nukuttua paremmin <3 Kiitos Sleepy, ehdottomasti suosittelen teitä muillekin! -Jenna

sleepy-08235.jpg

6,5 kk - Tiheät yöheräilyt, aikaiset aamut

Palvelu: Sleep tight

Olimme kuulleet Sleepystä suosituksia naapureiltamme kun etsimme apua 6,5kk ikäisen vauvamme unihaasteisiin. Ensimmäiset pari kuukautta meni vauvan unien suhteen mukavasti, mutta 3,5kk iästä hän alkoi heräillä yöllä noin tunnin välein. Myös aamut olivat vähitellen aikaistuneet, usein herätys oli viideltä aamuyöllä. Lisäksi vauva tuntui itkuiselta ja väsyneeltä jo todella aikaisin päivällä.


Aloimme olla todella poikki väsymyksestä. Olimme käyneet jo osteopaatilla ja useammalla eri lääkärillä etsiessämme syitä vauvan heräilyyn. Mitään ei kuitenkaan löytynyt, joten halusimme kokeilla, jos unikonsultaatiosta olisi meille apua. Toivoimme yöhön edes vähän pidempää pätkää ja aamun heräämisen siirtyvän kello viidestä edes kello kuuteen saakka.


Vauvamme oli aiemmin nukahtanut aina syliin heijaukseen, myös öisin, joten lähdimmekin Sleepyn ohjeilla harjoittelemaan lempeästi nukahtamista vähitellen omaan sänkyyn. Onneksi saimme edetä tässä omaa rauhalliseen tahtiin. Lisäksi teimme muutoksia päivärytmiin, jotta varmistuimme, että vauva saisi päivällä tarpeeksi unta. 
Meidän pikkuinen yllättikin meidät kaikki ja jo kolmantena yönä hän nukkui 4h pätkän! Oi sitä tunnetta, kun kuukausien jälkeen sai nukkua kokonaiset 4h! Ja ihana huomata, että taustalla ei ollutkaan mitään terveydellisiä syitä heräilyille! Vähän yli viikon harjoittelun jälkeen vauva heräsi yöllä enää 2-3 kertaa syömään.  Päätimme toistaiseksi jättää yöhön nämä syötöt koska kiinteitä meni päivisin vielä melko vähän. 
Myös aamuja saimme myöhäisemmiksi, vaikka niissä kestikin hieman kauemmin. Niitä kello viiden aamuja ei tule kyllä ikävä!
Täytyy sanoa, että olimme todella yllättyneitä siitä, miten helposti kaikki lopulta sujui! Ja ihan parasta, että vauvamme kiukkuisuus vaihtui iloksi parempien unien myötä. Olemme ikuisesti kiitollisia avusta <3 -Anna

10vko
4,5kk
6,5kk
Sleepy-198.jpg

8 kk - perhepedistä omaan sänkyyn

Palvelu: Sleep tight, kaksi unipuhelua

Kuopuksemme nukkui vieressäni ensimmäiset 8 kk. Tämä oli mielestäni helpoin ratkaisu ja kaikki saivat nukuttua melko hyvin, kunnes se ei enää toiminut. Poika lähti konttaamaan 8 kuukauden iässä, enkä kokenut perhepetiä enää turvalliseksi. Otimme yhteyttä Sleepyyn ja saimme hyvät neuvot omaan sänkyyn siirtymiseen sekä itsenäisen nukahtamisen harjoittelemiseksi. Etenimme harjoittelussa hyvin rauhalliseen tahtiin ja teimme muutoksia yksi kerrallaan. Ensin siirsimme pojan omaan sänkyyn ja harjoittelimme sinne nukahtamista. Pian siirryin itse toiseen huoneeseen nukkumaan ja lopulta poika siirtyikin omaan huoneeseen. Yön imetyksiä vähensimme muutaman kuukauden aikana kolmesta syötöstä nollaan. Siirsimme myös päiväunet ulkoa sisälle. 

 

En voinut uskoa, miten aiemmin äidin kainalossa nukkunut ja ainoastaan rinnalle nukahtanut lapsi jäikin nyt hyvillä mielin omaan huoneeseen hakemaan itse unta. 

 

Ensimmäisessä tapaamisessa saimme meille räätälöidyn suunnitelman, jota lähdimme toteuttamaan itsenäisesti omassa tahdissamme. Harjoittelun varrella soitimme pari unipuhelua, joissa saimme käydä yhdessä sen hetkistä tilannetta läpi ja suunnitella seuraavia askeleita. Meille tämä hyvin rauhallinen eteneminen oli juuri oikea tapa ja koemme saaneemme aivan mahtavaa ja yksilöllistä apua ja tukea. Emme voisi olla tyytyväisempiä <3 -Maria

mama+me-3884.jpg

10 kk - Katkonaiset yöt, tiheät syötöt, päivärytmin puute

Palvelu: Sleep tight support

Otimme yhteyttä Sleepyyn tyttäremme ollessa 10 kk:n ikäinen. Hän oli nukkunut koko ikänsä huonosti. Nukahtamiset sekä päivä- että yöunille kestivät puolesta tunnista tuntiin, yöt olivat katkonaisia ja tyttö nukkui käytännössä vain rinta suussa. Päivärytmiä meillä ei juuri ollut. Huonon yön jälkeen nukuimme aamulla usein pitkään ja aamupäivän unet olivat ainoat, joilla unta riitti jopa 2h. Loppupäivän unet menivät joka päivä eri tavalla. 

 

Aloimme itse olla hyvin väsyneitä jatkuviin nukutustaisteluihin, katkonaisiin yöuniin sekä päivien ennakoimattomuuteen. 

 

Saimme Sleepyltä selkeät ohjeet, joiden avulla lähdimme lempeästi muuttamaan päivärytmiä ja harjoittelemaan nukkumista ilman rinnalla oloa. Tyttö siirtyi samalla omaan huoneeseen nukkumaan. Alkuun imetin vielä kerran yössä, mutta hyvin pian tyttö jättikin itse imetykset kokonaan pois. Tämä johti siihen, että nyt tyttö syö hyvällä ruokahalulla aamiaisen ja on muutenkin paljon virkeämpi ja iloisempi. Meillä on myös selkeä päivärytmi ja päiviä voi ensimmäistä kertaa suunnitella etukäteen, tämä on ollut niin huojentavaa!

 

Oma jaksaminen moninkertaistui, kun lähes vuoden valvomisen jälkeen nukumme vihdoin kaikki hyvin. Ainut ajatus on, miksi emme tehneet tätä jo paljon aikaisemmin. Meidän perhe voi lämpimästi suositella Sleepyn palveluita. Koemme, että meidän tilanne ja toiveet huomioitiin yksilöllisesti ja seurantajaksolla saimme ihanasti tukea ja tsemppiä heikkoina hetkinä. Kiitos <3 -Katri

Sleepy-238.jpg

2 v 3 kk - oma huone, siirtyminen juniorsänkyyn

Palvelu: 60 min unipuhelu

Taaperomme oli nukkunut pitkään hyvin omassa pinnasängyssään kunnes hän oppi 2-vuotiaana kiipeämään sängystä pois ja tuli täynnä virtaa joka yö meidän vanhempien viereen nukkumaan. Hän saattoi olla pitkään hereillä ja höpötellä omia juttujaan ja kun hän lopulta nukahti, niin uni oli levotonta pyörimistä ja pientä itkeskelyä. Olin itse seitsemännellä kuulla raskaana ja tila sängyssä alkoi käydä ahtaaksi eikä kukaan meistä nukkunut hyvin. Yritimme jopa siirtää tytön vielä matkasänkyyn nukkumaan jos sieltä olisi ollut hankalampaa kiivetä pois. Tämä sujuikin alkuun hyvin, kunnes hän tuli kiipeilyssä entistä taitavammaksi...

 

Olimme pitkään puhuneet tytön kanssa omasta huoneesta ja isojen lasten sängystä, hän oli tästä kovin innoissaan, mutta samaan aikaan me vanhemmat jännitimme, menisikö tässä nyt koko perheen viimeisetkin rippeet yöunista. Ja vielä kun tiesimme, että vauvan laskettuun aikaan ei ollut enää kovin pitkä aika. 

Sleepy oli meille entuudestaan tuttu ja päätimme varata ajan unipuheluun. 

Halusimme ennen kaikkea tukea ja vinkkejä siirtymään ja miten se sujuisi kaikille mahdollisimman jouhevasti. 

Parasta oli, kun omasta huoneesta ja isosta sängystä tehtiin yhteinen ja mukava koko perheen asia! Meidän tyttökin oli tästä niin innoissaan ja tämä oli samalla meille vanhemmille suuri helpotus. Siirtymä meni yli odotusten, lapsi nukahti alkuun meidän vanhempien ollessa huoneessa ja myöhemmin jo nopeasti itsekseen! Ensimmäisten öiden aikana kävimme hetken istumassa sängyn reunalla jos tyttö heräsi, mutta jo toisella viikolla hän nukkui levollisesti omien unikavereidensa keskellä. Kiitos jälleen Sleepy hyvistä ohjeista ja tuesta! -Tiina

8kk
10kk
27kk
bottom of page