Sleepy, Lasten lempeä unikonsultointi

Maria Österberg

Sertifioitu vauvojen ja lasten unikonsultti, TJ

 

Puhelin: 041 3194260

Sähköposti: maria@sleepy.fi

Seuraa myös univinkkejäni: 

Facebook: UnikonsultointiSleepy

Instagram: sleepy.fi

Unitietoa ja unikonsultointia perheellesi, lempeästi!

© 2019 Sleepy

"Meillä oli vaikeuksia saada lapsi nukahtamaan, ja yöt olivat yhtä heräämistä. Iltaisin nukutinne lasta pitkiä aikoja, ja huonoina öinä heräsimme tunnin välein. Pidimme yötä jolloin heräsimme maksimissaan kolme kertaa hyvänä. Meille Marian univalmennus toi avun; Siihen että lapsi nukkuu koko yön yhteen putkeen sekä osaa nukahtaa itsekseen jos herää kesken unien. Nykyään meidän perheessä kaikki nukkuu, ja olemme todella kiitollisia Sleepyn palveluun."

"Vauvamme heräsi 6 kuukauden ikäisenä 10-15 kertaa yössä. Nukahtaakseen uudelleen hän tarvitsi aina imetyksen. Vauva saattoi myös valvoa yöllä pari tuntia virkeänä. Olin todella väsynyt. Niinpä otin yhteyttä Sleepyn Mariaan, ja se oli täydellinen ratkaisu! Aloimme harjoitella nukahtamista Marian ohjeilla. Unikoulun toteuttaminen näin oli suorastaan melkein helppoa, kun ei tarvinnut miettiä, teenkö oikein vai väärin. Päivittäinen yhteydenpito Marian kanssa auttoi asiaa ja sitoutti unikoulun toteuttamiseen. Marialta sai myös aina vastauksen mieltä askarruttaviin asioihin todella nopeasti.

Nyt unikoulun jälkeen vauvamme osaa itse nukahtaa illalla omaan sänkyynsä. Imetän häntä vielä kaksi kertaa yössä. Sen useammin hän ei yleensä herääkään, mikä tuntuu luksukselta aiempaan heräilyyn verrattuna. On ihanaa, kun yöt eivät enää tunnu pitkiltä ja rankoilta, ja kun päivisin ei väsytä. Suosittelen Sleepyä lämpimästi kaikille vauvansa kanssa heräileville!"

"ISO kiitos avusta! Epätoivoisessa ja unettomassa tilanteessa asiantuntevuus ja empaattisuus tulivat enemmän kuin tarpeeseen. Pitkään "parhaat" saamamme neuvot olivat "Se on vain vaihe", "Väsymys kuuluu vanhemmuuteen" ja "Meki saatiin nukkuminen toimimaan vasta kun lapsi oli 2v". Jopa sinänsä käytännölliset ja helpot ohjeet tassuttelu-unikoulusta olivat toimivuudeltaan samaa tasoa kuin "Opettele vaan juomaan kahvia"; se ei meillä toiminut. 

Ensimmäisen unikonsultaation jälkeen jo ensimmäisenä yönä saimme UNTA. Ja jo parissa päivässä lapsi alkoi nukkua täysiä öitä ilman imetystä ja jatkuvaa rinnalla oloa. Päivärytmi toimi, iltarutiinit toimivat ja me nukumme. Me kaikki. Jos mietimme kaikkia ostoja ja investointeja mitä olemme lapsen saannin jälkeen tehneet, tämä on ollut ehkä paras. Tästä palautteesta tuli pitkä, mutta toisaalta meillä on valtava syy kiitollisuuteen; se on vaikea mahduttaa pariin virkkeeseen. Ellei lyhennä vain: kiitos."

""Ensimmäinen lapsemme oli huono nukkuja, joten jo odottaessamme kuopustamme luin ja yritin kovasti ymmärtää miten vauvoista saadaan hyviä nukkujia. Vaikka teimme asioita eri tavalla kuin ensimmäisen lapsemme kanssa, niin silti poikamme alkoi heräillä liian usein 4kk iän paikkeilla. Olin tietoinen Marian palvelusta, ja oli niin lohduttavaa saada apua ja tukea lempeän unikoulun harjoittamiseen ja miten sen tulee tehdä oikein - tätä osaamista ei nimittäin neuvolasta ainakaan ollut tarjolla.

En voinut edes kuvitella kuinka hyvä nukkuja lapsestamme tulikaan kun häntä hieman autettiin - Marian tuella ja hyvin  selkeällä ohjeistuksella hän nukahtaa nyt itsekseen ja osaa nukkua yöt hyvin!

Suosittelen Mariaa nykyään joka ikiselle äidille jonka tapaan. Mikään ei ole äideille, vanhemmille ja etenkin vauvoille tärkeämpää kuin uni!"

"Olin päästäni pyörällä, kun kaikilla tutuilla ja läheisillä tuntui olevan omat ohjeensa vauvan nukuttamiseen ja nukkumiseen. Neuvoja sateli, vaikken niitä pyytänytkään. En enää oikein tiennyt mihin ja keneen uskoa, ja halusin vain, että pienen vauvani unet alkavat jo heti alusta muotoutua oikein. Sitten löysin Marian, ja päätin että otan neuvot vastaan enemmin ammattilaiselta. Ja kyllä kannatti! Ihan pienillä jutuilla ja muutoksilla pieni vauvamme nukkuu jo paljon paremmin, ja päiviin alkaa muodostua enemmän rytmiä. Lisäksi sain Marialta hyviä ohjeita, että miten toimia jatkossa, kun vauva tästä kasvaa. Nyt on jotenkin stressitön olo sekä vauvan että omien unien suhteen. Uskon, että tämä palvelee koko meidän perhettä!"

 

"Sydämellinen kiitos kullanarvoisista vinkeistä vastasyntyneen uniasioissa!  Ensimmäinen yö oli niin hyvä että ajattelin sen ehkä olevan vain tuuria. Mutta nyt jo uskallan uskoa että neuvomasi keinot todella toimivat meidän 8 viikon ikäisellä pojalla. Ennen mentiin nukkumaan vasta 23 ja 4-5 herätyksen jälkeen ei enää nukuttu kuin torkkuja. Nyt menemme nukkumaan 19 ja myös aamuyön syönnin jälkeen poika nukahtaa vielä 2-3 tunniksi kunnon uneen. Kiitos! Voin ja ajonkin "lämpimästi suositella palvelujasi kaikille niitä tarvitseville."

 

"Maria kävi meillä ensimmäisen kerran, kun vauvamme oli viiden kuukauden ikäinen ja toisen kerran, kun vauva oli reilun puolivuotias. Olen edelleen myönteisen ällistynyt siitä, miten paljon opimme Marialta vauvan ja lapsen unesta. Tietoon ja osaamiseen, jota hänellä on, en ollut törmännyt esikoisen tai toisen lapseni kohdalla missään neuvolakäyntien ja synnytysten yhteydessä.

Suhtauduin etukäteen epäillen unikoulu-sanaan. Tuntui hyvältä huomata, että Maria kuunteli nimenomaan meidän ja vauvamme tarpeita. Saimme häneltä juuri meille ja vauvallemme sopivat lempeät ja lasta kunnioittavat ohjeet, joiden avulla nukkumista on ollut turvallista opetella ottaen.

Toivoisin, että ihan jokainen perhe saisi tällaisen tuen ja avun nukkumaan opettelussa. Surettaa, kun kuulen kommentteja siitä, miten pikkulasten vanhempien on vain siedettävä kuukausitolkulla jatkuvaa unettomuutta. Ei tarvitse eikä se palvele ketään. Jos nyt olisin raskaana tai vauvamme olisi juuri syntynyt, olisi Marian tarjoama unikonsultaatio se palvelu, jonka ehdottomasti toivoisin. Meille Marian konsultaatiot ovat olleet täysin korvaamattomat. Kiitos."

"Lapsemme nukkumisen kanssa oli alusta alkaen vaikeuksia, erityisesti yöt olivat levottomia ja herätyksiä tuli yötä kohden useita. Saimme Marian ohjeiden avulla muutettua lapsemme unirytmit toimiviksi ja yöheräilyt alkoivat vähentyä heti ensimmäisten öiden jälkeen merkittävästi. Kahden viikon kuluttua yöherätyksiä ei ollut enää lainkaan. Maria oli koko ajan hyvin tavoitettavissa ja hänen tuki oli korvaamatonta. Voimme lämpimästi suositella Sleepyn palveluja!"

"Uni on meille tärkeä asia ja ajattelen, että kaikki perheessämme ansaitsevat hyvät yöunet. Oli ihanaa saada henkilökohtaista apua ja voida jutella ja kysyä mikä sopisi juuri meille. Suosittelen Sleepyn palveluita kaikille pienten vauvojen vanhemmille!"

"Otimme yhteyttä Mariaan vauvamme tiuhan yöheräilyn ja aikaisten aamujen takia, kun oma kotona pidetty unikoulu ei tuottanut haluttuja tuloksia. Aloitimme Marian ohjeilla muokkaamaan koko vuorokauden rytmiä uusiksi. Tuloksia alkoi näkyä alle viikossa, heräilyt vähenivät paljon ja vauva ei enää jäänyt öisin hereille pitkäksi aikaa. Kahdessa viikossa on päästy jo täysin yhtenäisiin yöuniin. Yön yli nukkuminen oli asia, jota en realistisesti edes uskaltanut toivoa ja kuvittelin, että meidän kohdallamme se ei varmaan vuosiin toteutuisi. Mariasta on ollut koko tänä aikana valtavasti apua, ja olemme oppineet paljon häneltä. Parasta on ollut yhteydenpito, olemme aina voineet kysyä neuvoa. Pisteet 10/10, nyt meilläkin saa koko perhe nukkua!"

"Toisen lapsen äitinä ajattelin että osaisin jo kaikki kikat miten saataisiin yöimetykset lopetettua, mutta väärässä olin! Onneksi Maria antoi meille heti tarkan suunnitelman miten toimia, ja sitä kun noudatettiin niin kolmantena yönä nukuttiin jo yhdeksän tuntia putkeen!! Oli ihana kun Marian kanssa sai aamuisin laittaa viestiä menneestä yöstä ja sai heti tuen ja avun jatkoa varten! Suosittelen tätä ihan kaikille jotka omistavat pieniä lapsia ja unen kanssa on mitään ongelmaa! Iso kiitos Marialle meidän perheen hyvistä yöunista!"

"Meidän tytär ei nukkunut silmäystäkään elämänsä alku kuukausina. Kun tyttö sitten pääsi puolen vuoden rajan yli, alkoivat sekä nukuttamiset että päivät olemaan aivan älytöntä sekoilua. Nukuttamiset iltaisin kesti pahimmillaan 2 tuntia, eikä mikään oikein auttanut. 

Maria on aivan huippu ihana, rauhallinen, ammattimainen, lempeä ja osaava. Saatiin loistavia vinkkejä päivärytmin ja nukuttamisen opetteluun ja jo toisena iltana tyttö nukahti alle 15minuutissa. Nyt kahden viikon jälkeen olemme jo useampana yönä vain iltarutiinien jälkeen vieneet tytön sänkyyn, sanoneet hyvää yötä ja sinne pieni tuhisija jää hakemaan unta. Emme olisi ikinä uskottu, että se vois edes olla mahdollista. . Suosittelemme Mariaa koko sydämellä myös kaikille niille, jotka taistelevat "vain" nukahtamisvaikeuksien ja päiväuniongelmien kanssa."

"Tämä pieni mies nukkui viime yönä yhdellä heräämisellä 12 tuntia! Ja se oli jo neljäs yö putkeen! Näin ei todellakaan ole ennen ollut, meidän unet ovat lähes aina olleet luokkaa "katastrofi". Näistä unista kiitos kuuluu Marialle!"

"Maria toi avun meidän reilun 1  vuotiaan heräilyihin, jo reilussa viikossa huikea askel eteenpäin! Tissittömät yöt ja tyyppi nukahtaa sänkyyn itsekseen. AIka hurja muutos siihen että viikko sitten nukuttiin tissi suussa koko yö sekä päiväunet. Paras sijoitus ikinä!"

"Stort tack, kändes verkligen att vi fick konkreta och bra tips som vi kan ta med oss in i babybubblan!"

"Suurkiitos tärkeästä tuestasi Emman luotsauksessa itsenäiseen uneen . Huomioiden unikoulun alkukankeudet, olisi koulu saattanut jäädä puolitiehen ilman sinun tukea. Haastavien alkuiltojen jälkeen Emma on nukahtanut iltaisin hienosti, vaikka elämässä tapahtuu jatkuvasti uutta ja ihmeellistä. Näin jälkikäteen ajateltuna, mielestäni kaikilla pikkulapsien vanhemmilla pitäisi olla kaltaisesti uni-PT tukemassa näitä uniasioita. Kuten olet todennut useaan kertaan, nukkuminen on opeteltava asia, joka on täysin mahdollista. Nyt seuraavana vuorossa on me vanhemmat - emme vielä osaa mennä ajoissa nukkumaan, kun yht'äkkiä illoissa on useampi tunti omaa, vanhempien aikaa... Sydämellinen kiitos vielä kerran koko meidän perheeltä."

"Kiitos Maria kun kävit! Olemme todella tyytyväisiä ja muutos on jo viikossa ollut iso! Vauvamme itkee paljon vähemmän ja illalla juttelee itsekseen sängyssä ennen kuin nukahtaa sinne!"

 

"Meillä on syntymästä asti nukuttu hyvin huonosti ja levottomasti. Sleepyn Maria laittoi meidän päivärytmin sekä yörytmin kuntoon. Nyt meillä nukutaan levollisesti, tyytyväisesti ja pitkään! Suosittelen Sleepyn lempeää unikonsultaatiota ja unikoulua aivan kaikille"

"Rutiini on asia jonka olemme halunneet saada perheessämme kuntoon jo pitkään, mutta jotenkin se vaan ei ole onnistunut, jäänyt sekamelskan keskelle. Omin avuin onnistunut vain hetkittäisesti. En kuitenkaan olisi arvannut että uniasia on näin sidoksissa tähän aiheeseen, mutta nyt sille tuli harjoitusta ilman että sitä edes tulin ajatelleeksi. Pienimmän lapsemme unikoulun myötä pääsimmekin harjoittelemaan koko perheen rutiineja!"

"Olemme todella iloisia ja kiitollisia saamistamme neuvoista. Ilman niitä meillä tuskin nukuttaisiin näin hyvin!"