• Sleepy

Atopia ja uni

Atopia lisää luonnollisesti omat haasteensa nukkumaan opetteluun; Nukkumisesta tulee tylsää, kun pienen nukkujan iho kutiaa…


Atoopikoille suunniteltuja yöpukuja valmistavan Bubulan perustaja Kati kokosi muutaman käytännönvinkin kutiavan ihon rauhoittamiseen yöksi: 1. Atooppisen lapsen makuuhuoneen huoneilma kannattaa pitää viileänä ja kosteana. Tuuletus ennen nukkumaanmenoa ja ilmankostutin ovat usein hyödyllisiä 2. Lisää myös ennen nukkumaanmenoa reilu kerros hoito- tai lääkerasvaa lääkärin ohjeen mukaan 3. Petivaatteet kannattaa vaihtaa usein, jotta niihin mahdollisesti jääneet hoitorasvat ja kuollut ihosolukko saadaan pois 4. Huomio yöpukuun: Materiaaliksi kannattaa valita sileäkuituisia materiaaleja, kuten puuvilla. Näin ihon hankautumista vaatteisiin voidaan välttää. Esim Bubulan suunnittelema yöasu estää raapimista suljettujen käsi- ja jalkaosien ansiosta. Näin ihon kunto pysyy parempana kun lapsi ei pääse sitä raapimaan. Ihon oireillessa on täysin ymmärrettävää että unikin saattaa takkuilla. Tärkeintä on aina ensin hoitaa iho kuntoon, ennen esimerkiksi unikoulun aloittamista. Mutta onneksi myös oireileva atoopikko voi jo alkaa rakentamaan muita hyvien yöunien palikoita, kuten unihygieniaa (uniympäristö, unirutiinit ja väsymyksen viestintä) ja päivän rytmitystä sekä päiväunia.


Ja vielä viimeisenä; Atopia-oireista kärsivän nukkumaan opettelijan unikoulumetodiksi kannattaa mieluummin harkita lempeämpiä metodeja, jotteivat iho-oireet sitten harjoittelun myötä turhaan pahene.


665 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Suomen ensimmäinen sertifioitu

Baby Sleep Consultant -yritys

Uniliiton jäsen

Imetyksen tuki ry jäsen

 

Yhteystiedot:

 

Puhelin:

Annukka: 050 476 7878

Sanna: 050 533 6117

Sähköposti:

info@sleepy.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 Sleepy