Sleepy, Lasten lempeä unikonsultointi

Maria Österberg

Sertifioitu vauvojen ja lasten unikonsultti, perustaja

Suomen uniliiton jäsen

 

Puhelin: 041 3194260

Sähköposti: maria@sleepy.fi

Seuraa myös univinkkejäni: 

Facebook: UnikonsultointiSleepy

Instagram: sleepy.fi

Unitietoa ja unikonsultointia perheellesi, lempeästi!

© 2019 Sleepy

IHANA rinta-assosiaatio!

Napakka imuote alkaa höllentyä, imemisen tahti hidastuu, pienet silmät lupsahtavat kiinni ja auki, suu käy enää silloin tällöin, kunnes ote nännistä lopulta herpaantuu. Tunnet kuinka koko pieni keho sylissäsi rentoutuu, ja kuulet suloisen tuhnutuksen.


Onko kauniimpaa tapaa nukahtaa kuin rinnalle tai vanhemman syliin nukahtaminen? Tämä on vastasyntyneesi ensimmäinen askel kohti nukkumisen opettelua, ja luonnollisin tapa vauvallesi nukahtaa. Rinnalle nukahtamisessa ja rinta-assosiaatiossa ei siis ole mitään väärä, eikä tämä ihana assosiaatio ole missään tapauksessa negatiivinen; Päinvastoin, se on uskomattoman upea osoitus siitä miten kauniisti luonto on meidät yhteen rakentanut, ja miten käsittämättömän hienosti yhteispelimme toimii heti uuden elämän alkuajoista.


Rinnalle tai pullolle nukahtamista ei siis tarvitse pelätä, vaikka tästä assosiaatiosta paljon puhutaankin negatiiviseen sävyyn. On täysin sallittua antaa lapsesi nukahtaa syönnin jälkeen rinnalle tai syliin, ja antaa hänen torkahtaa tässä, tai nostaa hänet nukkuvana omaan makuupaikkaansa.


Assosiaatiolla tarkoitetaan niitä asioita, joita lapsesi yhdistää nukahtamiseen ja uneen. Rinta tai maito, sekä vanhempien syli ja läheisyys, voivat huoletta olla yksi näistä asioista. Muita assosiaatioita voivat olla esimerkiksi tutti, oma unilelu tai -rätti, kohina, pimeys, liike tai vaikkapa kapalo tai unipussi. Kaikki nämä assosiaatiot voivat olla joko positiivisia tai negatiivisia; Nukkumaan opettelun juju on nimittäin siinä, että tarjoat lapsellesi useamman assosiaation, eli useamman tavan nukahtaa, samalla kun lempeästi harjoittelette myös itsenäistä unta, eli kykyä nukahtaa silloin tällöin ilman niitä assosiaatioita, jotka vaativat sinun apuasi.


Jostakin tavasta nukahtaa muodostuu negatiivinen assosiaatio kun se alkaa häiritä lapsesi ja sinun unta. Samoin siis myös rinnalle nukahtamisen kanssa; Jos lapsesi alkaa esimerkiksi kaivata apuasi yöllä tunnin välein pystyäkseen jatkamaan unta, ja oma jaksamisesi vanhempana alkaa tämän vuoksi olla koetuksella, voi olla että teidän on aika harjoitella myös muita tapoja nukahtaa.


Toisin sanoen, rinnalle tai pullolle nukahtamista ei kannata pelätä, tämä on täysin luonnollista ja todella kaunista; Anna siis lapsesi huoletta nauttia maidon jälkeisestä ihanasta levollisuudesta. Ja huolehdi myös samalla että harjoittelette lapsesi kanssa lempeästi muitakin tapoja nukahtaa, vaikkapa kerran päivässä. Muista siis, että sinä ja lapsesi itse määritätte mikäli rinta-assosiaatiota on tarve höllentää, ja nukkumista aika opetella myös muin keinoin.814 katselukertaa