top of page

IHANA rinta-assosiaatio!

Napakka imuote alkaa höllentyä, imemisen tahti hidastuu, pienet silmät lupsahtavat kiinni ja auki, suu käy enää silloin tällöin, kunnes ote nännistä lopulta herpaantuu. Tunnet kuinka koko pieni keho sylissäsi rentoutuu, ja kuulet suloisen tuhnutuksen.


Onko kauniimpaa tapaa nukahtaa kuin rinnalle tai vanhemman syliin nukahtaminen? Tämä on vauvan luonnollisin tapa nukahtaa. Rinnalle nukahtamisessa ja rinta-assosiaatiossa ei siis ole mitään väärää, eikä tämä ihana assosiaatio ole missään tapauksessa negatiivinen; Päinvastoin, se on uskomattoman upea osoitus siitä, miten kauniisti luonto on meidät yhteen rakentanut, ja miten käsittämättömän hienosti yhteispelimme toimii heti uuden elämän alkuajoista lähtien.


Rinnalle tai pullolle nukahtamista ei siis tarvitse pelätä, vaikka tästä assosiaatiosta paljon puhutaankin negatiiviseen sävyyn. On enemmän kuin ok, antaa lapsesi nukahtaa syönnin jälkeen rinnalle tai syliin, ja antaa hänen torkahtaa tässä, nukkua pidempäänkin tai nostaa hänet hetken kuluttua nukkuvana toiseen paikkaan jatkamaan unia.


Assosiaatiolla tarkoitetaan niitä asioita, joita lapsesi yhdistää nukahtamiseen ja uneen. Rinta tai maito, sekä vanhempien syli ja läheisyys, voivat täysin huoletta olla näitä asioita. Muita assosiaatioita voivat olla esimerkiksi tutti, oma unilelu tai -rätti, kohina, pimeys, liike tai vaikkapa kapalo tai unipussi. Mitään näistä ei voida suoraan jakaa positiivisiin tai negatiivisiin. On vain tapoja, jotka toimivat toisille paremmin kuin toisille. Juju on ennemminkin siinä, että tarjoat lapsellesi useamman tavan nukahtaa, tämä helpottaa jo valtavasti!


Jostakin tavasta nukahtaa voi muodostua haasteellinen, mikäli se alkaa häiritä lapsesi ja sinun unta. Tämä sama voi tapahtua monien edellä mainittujen nukahtamistapojen kanssa. Jos lapsesi alkaa esimerkiksi kaivata apuasi yöllä tunnin välein pystyäkseen jatkamaan unta, ja oma jaksamisesi vanhempana alkaa tämän vuoksi olla koetuksella, voi tällöin lähteä hiljalleen harjoittelemaan myös muita tapoja nukahtaa ja jatkaa unta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö edelleen unille voisi nukahtaa samaan tapaan kuin ennenkin, uutta tapaa voi harjoitella vaikka kerran päivässä tai alkuun ihan muutamia kertoja viikossa.

Toisin sanoen, rinnalle nukahtamista ei turhaan kannata pelätä vauvasi kanssa, tämä on täysin luonnollista ja todella kaunista; Anna hänen (ja itsesi) huoletta nauttia maidon jälkeisestä ihanasta levollisuudesta.


Nauttikaa yhteisistä suloisista hetkistänne, ne ovat korvaamattomia!Comments


bottom of page