top of page

Tervetuloa kesäaika; Miten hoitaa tuleva kellojen siirto lapsiperheessä

Kesäaikaan siirrytään taas pian, sunnuntai-aamuna 29.3 kelloja siirretään tunnilla eteenpäin. Tämä on iloisia uutisia ainakin aikaisten aamujen kanssa kamppaileville perheille! Jos tarkoituksesi ei ole muuttaa lapsesi tämän hetkistä päivärytmiä, ja lapsesi on jo hieman isompi, suosittelen että siirryt uuteen kesäaikaan heti sunnuntaina 29.3, ja rytmität päivän heti aamusta uuden ajan mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voit myös siirtyä uuteen aikaan pikkuhiljaa, esimerkiksi 15-30 minuuttia kerrallaan, joka toinen päivä; Näin kannattaa toimia varsinkin pienemmän vauvan kanssa, tai jos toiveenasi on muuttaa lapsesi tämän hetkistä päivärytmiä.

Pienen vastasyntyneen kanssa päivä rytmittyy vielä hänen hereilläoloaikojensa mukaisesti, ja päivän lempeä rytmittäminen uuden ajan mukaisesti aloittaa sitten kun hänen vuorokausirytminsä on kypsynyt.

Vaikka kellojen siirrot aiheuttavatkin aina pientä päänvaivaa, ovat lapsemme onneksi melko taitavia uuden rytmin opettelussa, ja uusi rytmi tasaantuu yleensä melko nopeasti, älä siis turhaa murehdi etukäteen.


Valoisuuden pikku hiljaa lisääntyessä muista myös pimennysverhot ja kohinan käyttö, varsinkin aamuyöhön, niin kevään valo ja äänet ei turhaa herättele ennen aikojaan!


PS Jos päivän rytmitys ja päiväunet mietityttävät, autamme sinua mielelläsi päivärytmin ja päiväunien löytämisessä!


Comentários


bottom of page